Internetové cookies sice nevoní jako ty čerstvě vytažené z trouby. Díky nim se ale na našem webu můžete cítit jako doma.
zavřít
Facebook
Youtube
Recepty s olejem Lukana

Recepty

Chřestový salát s jahodami a gorgonzolou

Co budeme potřebovat

500 g   zeleného chřestu
1   balení polníčku
200 g   jahod
150 g   gorgonzoly
  vlašské ořechy
8   lžic slunečnicového oleje Lukana
2   lžíce balzamikového octa
1   lžíce citrónové šťávy
1   lžička medu
  sůl, pepř
 
 

JAK NA TO?

1. Pokud je chřest čerstvý, nemusíme ho loupat, jen odřežeme konce (asi 2 cm). Chřest vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 3 min. Poté vytáhneme a vložíme do ledové vody, aby se zastavil proces vaření.
2. V misce si smícháme olej, ocet, citrónovou šťávu, med, dochutíme solí a pepřem. Touto zálivkou zalijeme umytý polníček a důkladně promícháme. Jahody rozčtvrtíme, gorgonzolu nakrájíme na kostičky.
3. Salát rozdělíme na talíře, poklademe nakrájeným chřestem, jahodami, gorgonzolou a ozdobíme vlašskými ořechy.
zpět nahoru