Internetové cookies sice nevoní jako ty čerstvě vytažené z trouby. Díky nim se ale na našem webu můžete cítit jako doma.
zavřít
Facebook
Youtube
Recepty s olejem Lukana

Recepty

Jáhlové rizoto s houbami

Co budeme potřebovat

250 g   jáhel
700 ml   zeleninového vývaru
1   větší cibule
3   stroužky česneku
3   hrsti sušených hub
  zelenina dle libosti (cuketa, mrkev, hrášek…)
2   lžíce řepkového oleje Lukana
  parmezán
  nasekaný tymián
  sůl
  pepř
 

JAK NA TO?

1. Jáhly dvakrát spaříme a scedíme horkou vodou (jinak by byly hořké), houby si namočíme do vlažné vody. Na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, poté přidáme česnek a houby a krátce osmahneme.
2. Vmícháme jáhly, zalijeme horkým vývarem, přidáme sůl a pepř a pod pokličkou dusíme 15-20 min doměkka. Mezitím si v pánvi na oleji osmahneme nakrájenou zeleninu.
3. Hotové jáhly a zeleninu smícháme dohromady, přidáme nasekaný tymián a před podáváním ozdobíme nastrouhaným parmezánem.
zpět nahoru