Internetové cookies sice nevoní jako ty čerstvě vytažené z trouby. Díky nim se ale na našem webu můžete cítit jako doma.
zavřít
Facebook
Youtube
Newsletter

Recepty

Velikonoční beránek

V každé rodině se peče velikonoční beránek jinak. Jestli pořád hledáte inspiraci, zkuste tuhle osvědčenou klasiku – beránka ze třeného těsta. Pokud nemáte formu na beránka, lze z tohoto těsta upéct výbornou bábovku.
Doba přípravy
30 minut příprava + 1 hodina pečení/1 beránek

Co budeme potřebovat

Ingredience
300 g   špaldové mouky
2   lžičky kypřicího prášku
180 g   třtinového cukru
1   balení vanilkového cukru
  kůra z 1 citronu
1   špetka muškátového oříšku
4   vejce
200 ml   mléka
80 ml   slunečnicového oleje Lukana
  máslo na vymaštění formy
  hrubá mouka na vysypání formy
2   mandlové plátky na oči
  moučkový cukr

JAK NA TO?

Do velké mísy prosijte mouku a smíchejte ji s kypřicím práškem, cukrem, vanilkovým cukrem, kůrou z citronu a špetkou muškátového oříšku.

Od žloutků oddělte bílky. Žloutky smíchejte s mlékem a olejem. Pak promíchejte se sypkou směsí.

Formu na beránka vymastěte máslem a vysypte ji hrubou moukou. Nalijte těsto do formy, přikryjte druhou částí formy a pečte zhruba 50 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Před podáváním nechte beránka pořádně vychladnout. Pak udělejte pomocí plátků mandlí očička a na závěr ho pocukrujte moučkovým cukrem.

Přehrát videorecept

Další recepty

zpět nahoru