Internetové cookies sice nevoní jako ty čerstvě vytažené z trouby. Díky nim se ale na našem webu můžete cítit jako doma.
zavřít
Facebook
Youtube

Recepty

Špaldové palačinky se špenátovo-sýrovou náplní

Palačinky máme automaticky spojené se sladkou chutí, ale ne pokaždé máme na sladké chuť. Proto pro Vás máme připravenu slanou variantu, která je rychlá, snadná a chutná, navíc ze snadno dostupných surovin. Palačinky zkuste jako vydatnou snídani nebo lehkou večeři; pochutnají si na nich jak děti, tak dospělí!
Doba přípravy
30 minut / 6–8 malých palačinek

Co budeme potřebovat

Ingredience na palačinky
150 g   špaldové mouky
200 ml   mléka
1   špetka soli
1   vejce
  fritovací olej Lukana na smažení
 
 
Ingredience na náplň
1   stroužek česneku
2   hrsti čerstvého špenátu
1   špetka muškátového oříšku
1   špetka pepře
50 g   sýru feta
1   lžíce rostlinného oleje Lukana
 
 
 

JAK NA TO?

Nejprve si připravte těsto na palačinky. Prosátou mouku smíchejte s mlékem, vejcem a solí. Vše dobře promíchejte, aby v těstě nebyly hrudky. Těsto nechte 10 minut odpočinout. Mezitím si připravte náplň do palačinek. Nakrájejte stroužek česneku a špenát. Rozehřejte 1 lžíci rostlinného oleje Lukana, přidejte česnek a smažte, dokud nezezlátne. K česneku vsypte špenát a lehce poduste. Ochuťte pepřem, muškátovým oříškem a sýrem feta, který nechte ve směsi rozpustit. Dobře promíchejte.

Poté připravte palačinky: na rozpálený fritovací olej Lukana vlijte naběračku těsta a rovnoměrně rozlijte po pánvi. Smažte z obou stran. Hotové palačinky osušte papírovou utěrkou a naplňte připravenou špenátovou směsí. Podávejte s čerstvou zeleninou. Dobrou chuť!

Přehrát videorecept

Další recepty

zpět nahoru