Internetové cookies sice nevoní jako ty čerstvě vytažené z trouby. Díky nim se ale na našem webu můžete cítit jako doma.
zavřít
Facebook
Youtube

Recepty

Smažený květák bez smažení

Máte rádi obalovaný květák, ale bojíte se, že při smažení příliš nasákne olejem? S naším receptem ho připravíte dietněji – použijte celozrnnou mouku, kukuřičnou strouhanku a místo fritování ho dejte do trouby. Překvapí vás, že chutná stejně chutně i bez smažení a ještě si vychutnáte jeho skutečnou květákovou chuť!
Doba přípravy
30 minut

Co budeme potřebovat

Ingredience
  květák
  sůl
  celozrnná mouka
1   vejce
  kukuřičná strouhanka
  řepkový olej Lukana
  brambory jako příloha
 
 
 
 

JAK NA TO?

Květák zbavte zelených listů a důkladně omyjte. Rozdělte na menší růžičky. Ty osolte a postupně obalte v mouce, vejci a strouhance. Obalený květák vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a potřete trochou oleje. Pečte 15 minut na 200°C, dokud květák nezezlátne. Podávejte s vařeným bramborem nebo jen tak samotný. Dobrou chuť!

Přehrát videorecept

Další recepty

zpět nahoru