Internetové cookies sice nevoní jako ty čerstvě vytažené z trouby. Díky nim se ale na našem webu můžete cítit jako doma.
zavřít
Facebook
Youtube
Newsletter

Recepty

Salát Nicoise

Název salátu je odvozený od jižního francouzského města Nice, který se postupně rozšířil po celém světě. Každý ho připravuje různě. Tato verze spolu s tuňákem a vejcem zasytí natolik, že hravě zvládne zastoupit lehký oběd nebo večeři.
Doba přípravy
30 minut/2 porce

Co budeme potřebovat

Ingredience
8   menších brambor
1   vejce
1   hrst zelených fazolek
2   lžičky slunečnicového oleje Lukana
1   lžíce vinného octa
½   lžičky soli
½   lžičky mletého černého pepře
1   lžíce dijonské hořčice
1   hrst cherry rajčátek
80 g   černých vypeckovaných oliv
150 g   tuňáka ve vlastní šťávě
  čerstvá bazalka na ozdobu

JAK NA TO?

Brambory uvařte ve slupce doměkka, vejce natvrdo. Fazolky očistěte a také uvařte, stačí jim 3-5 minut.

Mezitím připravte zálivku. Smíchejte olej, ocet, sůl, pepř a hořčici.

Uvařené brambory nechte vychladnout, poté nakrájejte na půlky. Vejce oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. Rajčátka rozpůlte.

Do salátové misky rozprostřete salát natrhaný na kousky. Na něj položte brambory, fazolky, rajčata, vejce, olivy a tuňáka rozdrobeného na kousky. Salát pokapejte zálivkou a ozdobte čerstvou bazalkou.

Přehrát videorecept

Další recepty

zpět nahoru