Internetové cookies sice nevoní jako ty čerstvě vytažené z trouby. Díky nim se ale na našem webu můžete cítit jako doma.
zavřít
Facebook
Youtube
Newsletter

Recepty

Pečený pstruh na rozmarýnu

Pokud máte rádi ryby, rozmarýnového pstruha si dáte s chutí. Rozmarýn dá rybě zajímavou a jemnou vůni i chuť. Chutná skvěle s pečenými bramborami nebo bramborovou kaší.
Doba přípravy
20 minut příprava + 40 minut pečení/2 porce

Co budeme potřebovat

Ingredience
300 g   ranných brambor
2   lžíce slunečnicového oleje Lukana
2   vykuchaní pstruzi
1   lžíce citronové šťávy
4   snítky čerstvého rozmarýnu + na ozdobu
1,5   lžičky soli
1   lžička mletého černého pepře

JAK NA TO?

Brambory nakrájejte na kostičky. Dejte na plech, posypejte ½ lžičky soli, ½ lžičky pepře a zakápněte 1 lžící slunečnicového oleje Lukana. Pečte 40 minut na 180 °C cozlatova.

V menší misce smíchejte 1 lžíci oleje, 1 lžičku citronové šťávy, 1 lžičku soli a ½ lžičky pepře. Směsí potřete pstruha ze všech stran. Do vnitřních dutin ryby vložte 4 snítky čerstvého rozmarýnu. Pečte na plechu vyložený pečicím papírem 20 minut na 180 °C.

Upečenou rybu ozdobte rozmarýnem. Podávejte s pečenými bramborami a citronem.

Přehrát videorecept

Další recepty

zpět nahoru