Internetové cookies sice nevoní jako ty čerstvě vytažené z trouby. Díky nim se ale na našem webu můžete cítit jako doma.
zavřít
Facebook
Youtube

Recepty

Krůtí karbanátky s bramborem

Když se řekne karbanátky, představíme si nezdravé jídlo. Pokud však k jejich přípravě zvolíte krůtí maso, mohou být i lehké a zdravé. Krůtí maso je totiž velmi dobře stravitelné, obsahuje málo tuků, zato velké množství bílkovin. Ke karbanátkům se výborně hodí vařené brambory či bramborová kaše, moc dobré jsou i samotné.
Zkuste tuhle zdravější verzi karbanátků třeba k víkendovému obědu nebo večeři, uvidíte, že si s celou rodinou pochutnáte!
Doba přípravy
45 minut

Co budeme potřebovat

Ingredience na karbanátky (4 porce)
  NA KARBANÁTKY
500 g   krůtího masa
1   vejce
6   lžic kukuřičné strouhanky
1   velká bílá cibule
1   stroužek česneku
1   lžička sušené majoránky
3   lžíce řepkového oleje Lukana
1   lžička soli
půl   lžičky černého mletého pepře
 
  NA OBALOVÁNÍ
1   vejce 
4   lžíce hladké celozrnné mouky
4   lžíce kukuřičné strouhanky
 
 
 
 
Na brambory
500 g   brambor
1   lžička soli
1-2   plátky másla
 
 
 
 

JAK NA TO?

Nejdříve si připravte maso. Krůtí maso můžete buď koupit mleté u řezníka, nebo si ho doma namlít na strojku. Bohatě si vystačíte i s klasickým sekáčkem, který maso naseká dostatečně najemno. Oloupejte cibuli a česnek a spolu s petrželkou je nakrájejte na velmi drobné kousky. V míse poté smíchejte maso s připravenou cibulí, česnekem, petrželkou, přidejte vejce, sůl, pepř, majoránku a kukuřičnou strouhanku a vše pořádně promíchejte. Bude-li hmota příliš řídká, přidejte strouhanku, v opačném případě se nebojte přidat ještě jedno vejce. Výsledná hmota by se neměla lepit na prsty. Poté vytvarujte karbanátky. Obalujte je nejdříve v mouce, pak ve vajíčku a na závěr ve strouhance. Smažte je na řepkovém oleji z obou stran dozlatova. Na závěr uvařte brambory, ty proložte plátkem kvalitního másla a ozdobte petrželkou. Dobrou chuť!

Přehrát videorecept

zpět nahoru