Internetové cookies sice nevoní jako ty čerstvě vytažené z trouby. Díky nim se ale na našem webu můžete cítit jako doma.
zavřít
Facebook
Youtube
Newsletter

Recepty

Koprová omáčka s bramborem a vejcem

Koprová omáčka má své příznivce i odpůrce, to kvůli kopru, který nevoní každému. Jedno se jí ale rozhodně upřít nedá – patří k těm nejklasičtějším pokrmům české kuchyně. Pokud ji máte rádi, zkuste ji se zakysanou smetanou. Bude chutnat jako od vaší babičky!
Doba přípravy
30 minut / 4 porce

Co budeme potřebovat

Ingredience
2   lžíce slunečnicového oleje Lukana
2   lžíce hladké mouky
500 ml   zeleninového vývaru
200 ml   zakysané smetany
1   lžička soli
1   lžička cukru
2   lžíce octa
1   svazek kopru + na ozdobení
300 g   brambor
8   vajec

JAK NA TO?

Na rozpáleném oleji orestujte mouku, dokud nezbělá. Poté přilijte vývar a vařte 15 minut na mírném ohni.

Mezitím uvařte brambory doměkka a vejce natvrdo. Kopr nasekejte najemno.

Do provařené omáčky přilijte smetanu, rozmíchejte a nechte společně přejít varem. Pak osolte, dochuťte cukrem, octem a nakonec přidejte kopr.

Podávejte s vařeným vejcem a brambory.

Přehrát videorecept

Další recepty

zpět nahoru