Internetové cookies sice nevoní jako ty čerstvě vytažené z trouby. Díky nim se ale na našem webu můžete cítit jako doma.
zavřít
Facebook
Youtube
Newsletter

Recepty

Hrstková luštěninová polévka

Výborná česká polévka ze směsi luštěnin je nejenom zdravá, ale také příjemně zahřeje a zasytí. Spolu s krajícem dobrého domácího chleba bohatě postačí jako hlavní chod.
Doba přípravy
60 minut/4 porce

Co budeme potřebovat

Ingredience
500 g   luštěninové směsi Hrstka
1   litr vody
2   bobkové listy
2   mrkve
1   petržel
1   stonek řapíkatého celeru
1   cibule
1   stroužek česneku
1   lžička soli
1   lžička sušeného tymiánu
½   lžičky drceného černého pepře
2   lžíce slunečnicového oleje Lukana
20 g   celozrnné mouky
  petrželka na ozdobu

JAK NA TO?

Hrstkovou směs namočte přes noc do vody. Druhý den vodu slijte, napusťte do hrnce novou, přidejte bobkový list a přiveďte k varu. Vařte zhruba 40 minut, dokud nejsou luštěniny měkké.

Mrkev, petržel, celer a ½ cibuli nakrájejte na kostičky, česnek najemno.

Zeleninu přidejte do polévky. Vše ochuťte solí, tymiánem, pepřem a česnekem. Vařte dalších 15 minut, aby zelenina změkla.

Rozpalte olej a osmahněte na něm zbytek cibulky s moukou. Hotovou jíšku vmíchejte do polévky a ještě 5 minut provařte. Podle chuti osolte a opepřete. Polévku ozdobte petrželkou a podávejte s chlebem.

Přehrát videorecept

Další recepty

zpět nahoru