Internetové cookies sice nevoní jako ty čerstvě vytažené z trouby. Díky nim se ale na našem webu můžete cítit jako doma.
zavřít
Facebook
Youtube

Recepty

Dvoubarevná čarodějnická buchta s jahodami

Opět po roce se nám blíží oblíbené pálení čarodějnic. Už víte, co budete v tento den připravovat dobrého, kromě opékaných špekáčků? Pokud přemýšlíte o sladkém, dvoubarevná čarodějnická buchta s jahodami pro Vás může být to pravé. Buchta je díky tvarohu krásně vláčná, a když popustíte uzdu fantazii, může mít i čarodějnické motivy. Nechte děti vystřihovat obrázky čarodějnice z papíru, ať se během pečení také zabaví!
Doba přípravy
45 minut

Co budeme potřebovat

Ingredience na tmavé těsto
1   vejce
250 g   hladké celozrnné špaldové mouky
80 ml   slunečnicového oleje
1/2   prášku do pečiva
2   lžíce kvalitního kakaa
200 ml   mléka
80 g   třtinového cukru
 
 
 
Ingredience na světlé těsto
250 g   tvarohu
150 g   bílého jogurtu
1   vanilkový puding
1   vanilkový cukr
  jahody, maliny či třešně podle chuti
  moučkový cukr na posypání
 
 
 

JAK NA TO?

Nejdříve připravte tmavou vrstvu. Smíchejte všechny suroviny na tmavé těsto dohromady. Poté připravte světlou vrstvu smícháním tvarohu, bílého jogurtu, balíčku vanilkového pudingu (není nutné ho vařit, stačí přimíchat jako prášek) a vanilkového cukru. Polovinu tmavého těsta nalijte na plech vymazaný olejem. Světlé tvarohové těsto nalijte na vrstvu tmavého. Do bílé části vyskládejte hrst jahod a zalijte zbylou částí tmavého těsta. Pečte v troubě vyhřáté na 200°C přibližně 30 minut. Jakmile je buchta hotová, nechte ji vychladnout. Vystřihněte čarodějnické motivy z papíru, položte na povrch buchty jako šablony a pocukrujte moučkovým cukrem.

Přehrát videorecept

Další recepty

zpět nahoru