Internetové cookies sice nevoní jako ty čerstvě vytažené z trouby. Díky nim se ale na našem webu můžete cítit jako doma.
zavřít
Facebook
Youtube

Recepty

Domácí pizza rohlíčky

Upéct plněné pizza rohlíčky se může zdát složité, ale jejich příprava je velmi jednoduchá. Stačí mít po ruce kvalitní mouku, kousek droždí a recept, díky kterému se nebude těsto lepit a bude se s ním dobře pracovat. Dejte si je na svačinu či snídani s celou vaší rodinou – zvládne je připravit i ten, kdo se kynutého těsta vždycky bál!
Doba přípravy
cca 2 hodiny (60 minut kynutí, 20 minut pečení, 30 minut příprava) / zhruba 12 ks

Co budeme potřebovat

Ingredience na těsto
400 g   celozrnné pšeničné mouky (hladké),
1/2   lžičky třtinového cukru,
1/2   kostky droždí,
1/2   lžičky soli,
1   žloutek,
1   celé vejce na potření,
300 ml   vlažného mléka,
2   lžíce slunečnicového oleje Lukana,
  sušené oregano na posypání
 
Ingredience na náplň
125 ml   rajčatového pyré,
80 g   černých oliv,
100 g   strouhaného sýru eidam,
1   špetka pepře,
1   špetka soli,
1/2   lžičky oregana
 

JAK NA TO?

Nejprve si připravte kvásek: do menší misky vlijte 50 ml vlažného mléka, přidejte rozdrobené droždí a cukr a rozmíchejte. Zakryjte nádobu utěrkou a zhruba na 15–20 minut ji odložte na teplé místo.

Do větší mísy prosijte mouku. Tu smíchejte se solí, žloutkem, olejem, zbytkem mléka a vzešlým kváskem. Pořádně propracujte – buď rukama, nebo hnětacím robotem. Těsto je hotové, jakmile se nelepí na prsty a samo se odlepuje od stěn mísy. Zakryjte ho utěrkou a dejte kynout cca na hodinu na teplé místo. Správně nakynuté těsto zvětší svůj objem dvojnásob.

Mezitím, co těsto kyne, si připravte náplň. Smíchejte rajčatové pyré s pepřem, solí a bylinkami. Černé olivy nakrájejte na menší kousky.

Jakmile je těsto hotové, přesuňte ho na vál a rozdělte na dvě poloviny. Každou polovinu rozdělte na menší díly. Ty rozválejte do kulaté placky a nožem rozkrájejte na trojúhelníky. Potřete rajčatovým pyré, naplňte černými olivami, zasypejte trochou sýra a zarolujte jako rohlíky. Rohlíky lehce zatočte do tvaru podkovy a přeneste je na plech vyložený pečicím papírem. Nechejte je tam cca 10 minut odpočinout, aby ještě nakynuly. Poté je potřete vejcem a posypejte sušeným oreganem. Pečte asi 20 minut v troubě vyhřáté na 180°C.

Přehrát videorecept

Další recepty

zpět nahoru