Internetové cookies sice nevoní jako ty čerstvě vytažené z trouby. Díky nim se ale na našem webu můžete cítit jako doma.
zavřít
Facebook
Youtube

Recepty

Celozrnný perník

Doba přípravy
40 minut

Co budeme potřebovat

1 plech (8–10 ks)
250 g   celozrnné hladké mouky
200 ml   mléka
4   polévkové lžíce oleje + 1 lžička na vymazání formy
5   lžic švestkových povidel
1   hrst vlašských ořechů
1   celé vejce
1   lžička perníkového koření
2   lžíce medu
1   lžička vanilkového extraktu
2   lžičky prášku na pečení 
2   lžíce kvalitního kakaa
 
 
 
 
 

JAK NA TO?

Do velké mísy prosejte cedníkem nebo sítem hladkou celozrnnou mouku. Přidejte k ní kypřicí prášek, perníkové koření, kakao a promíchejte. Postupně přidávejte další ingredience – nahrubo nasekané vlašské ořechy, mléko, vejce, povidla, vanilkový extrakt, 3 lžičky medu a 4 polévkové lžíce slunečnicového oleje Lukana. Vařečkou vymíchejte těsto.

Formu na perník pořádně vytřete olejem, aby se těsto nepřichytilo. Poté ho vlijte do formy a dejte péct do vyhřáté trouby na 200 °C a pečte 25 minut. Hotový perník poznáte tak, že do něj píchnete špejlí – pokud zůstane čistá, je perník hotový.

Nechte pořádně vychladnout, na závěr pocukrujte moučkovým cukrem a krájejte.

Přehrát videorecept

zpět nahoru