Internetové cookies sice nevoní jako ty čerstvě vytažené z trouby. Díky nim se ale na našem webu můžete cítit jako doma.
zavřít
Facebook
Youtube

Recepty

Celozrnný mrkvový beránek

Máte letos v plánu pečení velikonočního beránka? Tento zdravý recept je velmi rychlý a snadný – vše totiž jen zamícháte dohromady a upečete. Beránek je z celozrnné mouky a mrkve, ta těstu dodá perfektní šťavnatost a vláčnost. Zkuste náš recept a uvidíte, že jde Velikonoce oslavit chutně, ale zároveň zdravě!
Doba přípravy
15 minut + 50 minut pečení

Co budeme potřebovat

Ingredience
250 g   celozrnné mouky
300 g   čerstvé mrkve
100 g   třtinového cukru
1   kypřicí prášek do pečiva
1   špetka soli
1   lžička skořice
1   lžička citronové šťávy
200 ml   polotučného mléka
2   vejce
80 ml   slunečnicového oleje Lukana
150 g   bílého jogurtu
3   rozinky na oči a čumáček beránka
  máslo na vymaštění formy
  strouhanka na vysypání formy
  třtinový cukr moučka na posypání
 
 
 
 

JAK NA TO?

Troubu předehřejte na 200 °C. Nejdříve si najemno nastrouhejte mrkev. Vyberte tu nejčerstvější, má totiž nejlepší chuť. Do velké mísy prosejte mouku a smíchejte ji s kypřicím práškem, skořicí, cukrem a špetkou soli. Poté přidejte nastrouhanou mrkev, vejce, mléko, citronovou šťávu, kvalitní bílý jogurt a slunečnicový olej Lukana. Vše promíchejte. Formu na beránka vymastěte máslem (máslem nešetřete) a vysypte ji strouhankou. Do části obličeje beránka umístěte rozinky, tak vytvoříte oči a čumáček. Nalijte těsto do formy a pečte zhruba 45 minut na 200 °C. Před podáváním nechte beránka pořádně vychladnout a na závěr ho pocukrujte třtinovým moučkovým cukrem.

Přehrát videorecept

Další recepty

zpět nahoru