Internetové cookies sice nevoní jako ty čerstvě vytažené z trouby. Díky nim se ale na našem webu můžete cítit jako doma.
zavřít
logo Lukana

Recepty

Bramboráčky jinak

O tom, že bramboráky nemusí být tučné a nezdravé placky, po kterých máme těžký žaludek a možná i vzduch v místnosti, se můžeme přesvědčit s touto zdravější variantou s celerem. Vyzkoušejte je a uvidíte, že i tato verze má něco do sebe!
Doba přípravy
30 minut

Co budeme potřebovat

Ingredience
500 g   brambor
½   středně velkého celeru
1-2   stroužky česneku
½   lžičky soli
½   lžičky černého pepře
½   lžičky sušené majoránky
2   vejce
150 g   celozrnné mouky
1   hrst čerstvé petrželky + na ozdobení
  fritovací olej Lukana na smažení
 
 
 

JAK NA TO?

Celer i brambory nastrouhejte, petrželku nasekejte najemno. Česnek prolisujte. Ve velké míse smíchejte nastrouhané brambory a celer, přidejte vejce, sůl, černý pepř, majoránku, prolisovaný česnek, nasekanou petrželku a vše zasypte moukou. Z připravené směsi smažte na rozpáleném oleji Lukana malé placičky z obou stran dozlatova, poté je nechte vysušit od přebytečného oleje na papírové utěrce. Servírujte buď samotné, nebo jako přílohu k masu.

Přehrát videorecept

zpět nahoru