Internetové cookies sice nevoní jako ty čerstvě vytažené z trouby. Díky nim se ale na našem webu můžete cítit jako doma.
zavřít
Facebook
Youtube

Recepty

Bramboračka

Bramboračka rozhodně patří mezi nejtypičtější české polévky. Je jednoduchá a do půl hodiny hotová. Navíc krásně voní po houbách, a tak vám připomene podzimní houbaření v lese. Uvařte si ji s námi!
Doba přípravy
30 minut / 4 porce

Co budeme potřebovat

Ingredience
300 g   brambor (4 ks)
2   mrkve
1   kousek celeru
1   velká bílá cibule
1   stroužek česneku
1   velká hrst sušených hub
1   lžíce celozrnné mouky
2   lžíce slunečnicového oleje Lukana
1   lžička soli
1/2   lžičky pepře
1   lžička sušené majoránky
1   lžička drceného kmínu
 
 
 
 

JAK NA TO?

Nakrájejte všechnu zeleninu na kostičky, česnek nadrobno. Ve větším hrnci rozpalte slunečnicový olej Lukana a cibuli s česnekem osmahněte dozlatova. Zaprašte je moukou, poté přidejte brambory a orestujte je. Zalijte horkou vodou, přisypte sušené houby a všechnu zbylou zeleninu. Ochuťte solí, pepřem, kmínem a majoránkou a poté vařte, dokud nejsou brambory měkké. Ozdobte čerstvou majoránkou a podávejte.

Přehrát videorecept

zpět nahoru