Internetové cookies sice nevoní jako ty čerstvě vytažené z trouby. Díky nim se ale na našem webu můžete cítit jako doma.
zavřít
logo Lukana
Recepty s olejem Lukana

Recepty

Plněné papriky vegan

Co budeme potřebovat

  6 červených nebo žlutých paprik
  150 g rýže
  150 g červených fazolí (z konzervy)
  zeleninový vývar
  1 větší rajčatový protlak
  1 cibule
  2 stroužky česneku
  5 lžíc řepkového oleje Lukana
  1 lžička mleté červené papriky
  čerstvá petrželka
  sůl, pepř
 
 

JAK NA TO?

1. Papriky zvrchu seřízneme a vyjmeme semínka. Rýži uvaříme podle návodu v zeleninovém vývaru.

2. Na pánvi se 3 lžícemi oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a plátky česneku, poté přidáme mletou červenou papriku, chvíli opečeme a nakonec přidáme fazole a protlak. Osolíme, opepříme, přimícháme nakrájenou petrželku a necháme 10 minut prohřát.

3. Směs stáhneme z plamene a promícháme s uvařenou rýži. Připravené papriky posolíme a plníme směsí. Papriky vložíme do pekáčku vymazaného olejem a pečeme cca 15 min na 200°C. Pokud se zespod připalují, podlijeme trochou vývaru. Krátce před dopečením můžeme posypat strouhaným sýrem. Výborně se hodí např. cheddar.
zpět nahoru