Internetové cookies sice nevoní jako ty čerstvě vytažené z trouby. Díky nim se ale na našem webu můžete cítit jako doma.
zavřít
Facebook
Youtube

Recepty

Celozrnné vanilkové rohlíčky

Že nejde udělat tradiční vanilkové rohlíčky zdravější? Zní to sice složitě, ale jde to velmi snadno. Stačí vyměnit některé ingredience a hned máme o něco zdravější, ale přitom stále dobrý výsledek. Vyměňte bílou mouku za špaldovou, bílý cukr za jeho alternativy a rohlíčky obalujte v kokosu. I přes netradiční složení cukroví neztrácí na křehkosti ani vůni a sladké jsou také tak akorát. Zkuste zdravé rohlíčky podle našeho receptu!
Doba přípravy
Doba pečení: 8–10 minut; Doba přípravy: 45 minut

Co budeme potřebovat

Na těsto cca 40 kousků (2 plechy)
150 g   celozrnné špaldové mouky
50 g   třtinového cukru
80 g   másla
100 g   vlašských ořechů
100 ml   slunečnicového oleje Lukana
 
 
 
Na obalení
1   balení vanilkového cukru s fruktózou
50 g   jemně strouhaného kokosu
 
 
 

JAK NA TO?

Smíchejte mouku, cukr a najemno namleté vlašské ořechy. Do směsi přidejte máslo, které předem vyndejte z lednice, aby změklo. Přidejte olej a vypracujte těsto. To zabalte do fólie a dejte odpočinout do lednice. Nejméně na 1–2 hodiny, ale klidně zde může zůstat i přes noc nebo odpočívat den až dva.

Odleželé těsto si rozdělte na menší části. Z každé vytvořte tenký váleček, který rozkrájejte na další kousky, přibližně 1 cm silné. Poté rukama tvarujte rohlíčky a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte cca 8–10 minut na 180 °C. Rohlíčky mají po upečení tmavší barvu díky mouce a tmavému třtinovému cukru. Nechte rohlíčky vychladnout a poté obalujte ve směsi kokosu a vanilkového cukru s fruktózou.*

*Fruktóza je ovocný cukr s nízkým glykemickým indexem, který neovlivňuje inzulín, proto je zdravější variantou bílého cukru

Přehrát videorecept

zpět nahoru