Internetové cookies sice nevoní jako ty čerstvě vytažené z trouby. Díky nim se ale na našem webu můžete cítit jako doma.
zavřít
logo Lukana
Recepty s olejem Lukana

Recepty

Domácí sekaná

Co budeme potřebovat

500g   hověžího masa
500g   vepřového masa
100g   slaniny
4   lžíce řepkového oleje Lukana
3   vejce
2   hrsti strouhanky
2   dcl mléka
2   rohlíky nebo housky
4   stroužky česneku
1   velká cibule
2   lžíce majoránky
  sůl

JAK NA TO?

1. Rohlíky nebo housky namočíme do mléka, cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na polovině oleje. Troubu si předehřejeme na 200°C.
2. V míse smícháme maso, dvě vejce, vylisovaný česnek, osmaženou cibuli, vymačkané rohlíky nebo housky, majoránku a sůl. Podle potřeby přidáváme strouhanku tak, aby směs příliš nelepila.
3. Pekáč si vymažeme zbylým množstvím oleje. Z masa vytvarujeme dvě šišky, potřeme je bílkem a poklademe na ně plátky slaniny. Sekanou podijeme trochou vody a za občasného polévání výpekem a přilévání další vody opečeme dozlatova, přibližně 75 min.
zpět nahoru