Internetové cookies sice nevoní jako ty čerstvě vytažené z trouby. Díky nim se ale na našem webu můžete cítit jako doma.
zavřít
logo Lukana
Recepty s olejem Lukana

Recepty

Svatomartinská husa

Co budeme potřebovat

  čerstvá husa
  kmín
  sůl
 

JAK NA TO?

1. Husu necháme 2-3 hodiny před pečením odpočívat v pokojové teplotě. Opálíme zapomenutá brka a husu pořádně nakmínujeme a osolíme (i zevnitř).

2. Maso vložíme na pekáč a podlijeme vodou. Pekáč s husou přiklopíme nebo husu zakryjeme alobalem, vložíme do trouby předehřáté na 80°C a zvolna pečeme.

3. Během pečení propícháme kůži, aby vytekl tuk, a průběžně husu poléváme vypečenou šťávou. Sádlo postupně odebíráme, aby se nepřepalovalo.

4. Husu pečeme podle velikosti až 13 hodin, přičemž na poslední hodinu odklopíme víko a zvýšíme teplotu na 180°C, aby se dopekla dozlatova.
zpět nahoru