Internetové cookies sice nevoní jako ty čerstvě vytažené z trouby. Díky nim se ale na našem webu můžete cítit jako doma.
zavřít
logo Lukana
Recepty s olejem Lukana

Recepty

Stroganoff

Co budeme potřebovat

  500 g hovězí svíčkové nebo roštěné
  200 g žampionů
  2 cibule
  2 lžíce rajského protlaku
  200 ml zakysané smetany
  kyselé okurky
  1 lžička hořčice
  hladká mouka
  máslo
  řepkový olej Lukana
  sůl, pepř
 

JAK NA TO?

1. Maso zbavíme blan, nakrájíme nejdříve na plátky a poté na nudličky. Necháme ho chvíli odležet, poté obalíme v mouce, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Opékáme asi 8 minut ze všech stran, poté posolíme, vyjmeme z pánve a odložíme stranou.

2. Do stejné hluboké pánve nebo hrnce dáme lžíci másla a orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno a žampióny nakrájené na hrubší plátky.

3. Přidáme hořčici, rajský protlak a nakrájené okurky, vložíme zpět maso a prohřejeme. Nakonec vmícháme smetanu. Podáváme s těstovinami nebo rýží.
zpět nahoru