Internetové cookies sice nevoní jako ty čerstvě vytažené z trouby. Díky nim se ale na našem webu můžete cítit jako doma.
zavřít
logo Lukana
Recepty s olejem Lukana

Recepty

Obrácený hruškový koláč

Co budeme potřebovat

  200 g hladké mouky
  250 g cukru krupice
  1 kg hrušek
  1 dcl rostlinného oleje
  4 vejce
  1 lžíce kakaa
  1 vanilkový cukr
  1 prášek do pečiva
  1 dcl vody
  60 g másla
  1 citrón
  Skořice
 

JAK NA TO?

1. Hrušky oloupeme, nakrájíme na plátky a promícháme s citrónovou šťávou. V hlubší pánvi rozpustíme máslo a 50 g cukru, přidáme nastrouhanou citrónovou kůru, skořici a plátky hrušek a dusíme 5-10 min, až hrušky lehce zkaramelizují a šťáva zhoustne.

2. V míse vyšleháme žloutky se zbylým cukrem a vanilkovým cukrem, poté přidáme 1 dcl teplé vody, 1 dcl oleje a dál šleháme do pěny. Nakonec vmícháme hladkou mouku s kakaem a práškem do pečiva.

3. V jiné míse vyšleháme sníh z bílků a ten opatrně vmícháme do těsta. Připravené zkaramelizované hrušky dáme do vymazané koláčové formy a na ně vylijeme těsto. Pečeme na 170°C asi 25 min. Po upečení přiklopíme koláč talířem a obrátíme.
zpět nahoru