Internetové cookies sice nevoní jako ty čerstvě vytažené z trouby. Díky nim se ale na našem webu můžete cítit jako doma.
zavřít
logo Lukana
Recepty s olejem Lukana

Recepty

Kulajda

Co budeme potřebovat

  600 g brambor
  1,5 l vývaru nebo vody
  300 g čerstvých nebo sušených hub
  200 ml smetany 33%
  1 lžíce másla
  1 lžíce řepkového oleje Lukana
  4 vejce
  hladká mouka
  ocet
  cukr
  čerstvý kopr
  bobkový list
  kmín
  nové koření
  sůl
 

JAK NA TO?

1. V hrnci rozpustíme máslo, můžeme přidat také kapku oleje, aby se nepřipalovalo. Zaprášíme 2-3 lžícemi hladké mouky a vytvoříme jíšku. Přilijeme vařící vývar (nemáme-li, tak vodu) a rozmícháme.

2. Do hrnce přidáme nakrájené brambory, bobkový list, kmín, nové koření a vaříme, dokud brambory nezměknou. Mezitím si v pánvi na trošce oleje orestujeme nakrájené hříbky (pokud máme sušené, napřed je namočíme na chvíli do vody) a přidáme do polévky.

3. Vyndáme bobkový list a nové koření, plamen co nejvíce ztlumíme a přimícháme smetanu. Osolíme, opepříme, přidáme nasekaný kopr, dochutíme octem a cukrem. Vejce připravíme jako ztracená nebo natvrdo a podáváme.
zpět nahoru