Internetové cookies sice nevoní jako ty čerstvě vytažené z trouby. Díky nim se ale na našem webu můžete cítit jako doma.
zavřít
logo Lukana
Recepty s olejem Lukana

Recepty

Kachní prsa s višňovou omáčkou

Co budeme potřebovat

4   porce kachních prsíček
1   lžíci řepkového oleje Lukana
1   lžičku cukru
1   lžičku mletého pepře
1/2   lžičky mletého nového koření
  špetku skořice
500 g   vypeckovaných višní
150 g   anglické slaniny na plátky
1   šalotku
200 ml   červeného vína
1   lžíci škrobové moučky
  šťávu z jednoho citrónu
 
 

JAK NA TO?

1. V misce smícháme olej, skořici, nové koření, pepř a cukr. Do této směsi naložíme kachní prsa a 3-6 hodin necháme v chladu. Pak prsíčka osolíme, vložíme do rozpálené pánve s olejem kůží dolů, opečeme z jedné strany dozlatova a vyjmeme.
2. Ve stejné pánvi dozlatova opečeme drobně nakrájenou slaninu a šalotku, přidáme višně, červené víno a vše promícháme. Do pánve vložíme již opečená kachní prsíčka, vše dáme do trouby vyhřáté na 170°C a pečeme asi 10 minut, až maso získá zlatavou barvu a je měkké.
3. Hotová kachní prsa vyjmeme, omáčku rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme do ní škrobovou moučku rozmíchanou v trošce vody na zahuštění a ještě krátce povaříme. Dochutíme cukrem, citrónovou šťávou, solí a pepřem. Maso nakrájíme na plátky a podáváme polité omáčkou.
zpět nahoru