Internetové cookies sice nevoní jako ty čerstvě vytažené z trouby. Díky nim se ale na našem webu můžete cítit jako doma.
zavřít
Facebook
Youtube
Recepty s olejem Lukana

Recepty

Polévka minestrone

Co budeme potřebovat

4   lžíce řepkového oleje Lukana
1   svazek jarní cibulky
2   stroužky česneku
  kůru z parmezánu (cca 100 g) a parmezán na podávání
1   menší cuketu
1   řapíkatý celer
1   červenou papriku
2   hrsti mraženého hrášku
1   konzervu bílých fazolí
3   rajčata
1   rajčatový protlak
  bazalku, petrželku
  sůl, pepř

JAK NA TO?

1. Nejdříve si spařte, oloupejte a nakrájejte rajčata. Na oleji osmahněte jarní cibulku, přidejte na menší kousky nakrájenou cuketu, papriku a řapíkatý celer a osmahněte.
2. Přidejte rajčata, kůru z parmezánu, utřený česnek, zalijte cca 1 litrem vroucí vody, ochuťte solí, pepřem a vařte přibližně 20 min, dokud zelenina nezměkne (se solí buďte opatrnější, parmezán je poměrně slaný).
3. Pokud se kůra z parmezánu nerozvařila, tak ji vyjměte, přidejte fazole z konzervy a chvíli povařte, dokud se nerozpustí. Poté v polévce rozmíchejte rajčatový protlak a přidejte nasekanou bazalku a petrželku. Podávejte posypané parmezánem.
zpět nahoru