Internetové cookies sice nevoní jako ty čerstvě vytažené z trouby. Díky nim se ale na našem webu můžete cítit jako doma.
zavřít
logo Lukana
Recepty s olejem Lukana

Recepty

Šašlik na grilu

Co budeme potřebovat

  600 g skopového masa
  6 lžic vody
  6 lžic octa
  5 lžic řepkového oleje Lukana
  sůl, pepř
 

JAK NA TO?

1. Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. V míse si smícháme vodu, olej a ocet, vložíme do ní maso, zamícháme, aby se obalilo a necháme do druhého dne odležet v lednici. Pokud maso zatížíme, bude ještě křehčí.

2. Maso necháme okapat a napícháme na grilvoací jehly. Marinádu nevyléváme! Maso potřeme olejem a grilujeme ze všech stran dozlatova. Během grilování ještě potíráme zbylou marinádou.

Pozn.: Díky octové marinádě získáte lahodně křehké maso. Recept si můžete ozvláštnit vaším oblíbeným kořením, bylinkami nebo maso na jehle proložit slaninou, cibulí či další zeleninou.
zpět nahoru