Internetové cookies sice nevoní jako ty čerstvě vytažené z trouby. Díky nim se ale na našem webu můžete cítit jako doma.
zavřít
Facebook
Youtube

Recepty

Šunkofleky

Šunkofleky jsou českou klasikou, která nikdy nezklame. Jde o jídlo rychlé, levné a chutné, a pokud do zapečených těstoviny přidáte i bylinky, budete mile překvapeni bohatstvím chutí. Nabízíme osvědčený recept, který si s drobnou obměnou mohou dát i vegetariáni!
Doba přípravy
cca 1 hodina a 15 minut / 4 porce

Co budeme potřebovat

Ingredience na těstoviny:
300 g   těstovinových flíčků,
1   lžička soli.
 
 
Ingredience na náplň:
1   větší bílá cibule,
300 g   uzeného masa či uzeného tofu,
3   vejce,
300 ml   mléka,
1/2   lžičky pepře,
1   lžička sušené majoránky,
1   lžíce slunečnicového oleje Lukana + na vymaštění.
 
 

JAK NA TO?

Těstoviny uvařte v dostatečném množství osolené vody. Jakmile jsou měkké, sceďte je, propláchněte studenou vodou a nechte okapat.

Nakrájejte bílou cibuli a uzené maso/tofu na kostičky a oboje osmahněte na slunečnicovém oleji do zlatova. Vejce vyšlehejte s mlékem a ochuťte solí, pepřem a sušenou majoránkou.

Velkou zapékací mísu vymažte olejem. Vsypte uvařené těstoviny, promíchejte s orestovanou směsí a zalijte vyšlehanými vejci. Zapékejte na 180°C zhruba 45 až 50 minut dozlatova. Servírujte s kyselou okurkou a petrželkou.

Dobrou chuť!

Přehrát videorecept

Další recepty

zpět nahoru