Internetové cookies sice nevoní jako ty čerstvě vytažené z trouby. Díky nim se ale na našem webu můžete cítit jako doma.
zavřít
Facebook
Youtube

Recepty

Smažený kapr s bramborovým salátem

Štědrovečerní kapr patří společně s bramborovým salátem k tradičním symbolům vánočních svátků. Také nedáte na tuto staročeskou klasiku dopustit? Pak letos zkuste smaženého kapra a skvělý bramborový salát podle našeho receptu!
Salát je dobré připravit den předem, aby se rozležel a spojily se v něm chutě všech použitých ingrediencí.
Doba přípravy
90 minut

Co budeme potřebovat

Ingredience na salát (4 porce)
6   velkých brambor,
1/2   menšího celeru,
2   středně velké mrkve,
2   petržele,
125 g   sterilizovaného hrášku,
1   malá bílá cibule,
5   sterilizovaných okurek,
2   vejce,
150 g   bílého jogurtu,
4   lžíce plnotučné hořčice,
100 g   kvalitní majonézy,
1   lžička soli,
1/2   lžičky mletého černého pepře,
3   lžíce jablečného octa,
1   snítka čerstvého rozmarýnu
 
 
Ingredience na kapra (4 porce)
800 g   očištěných kapřích filet,
  sůl,
  celé vejce,
  celozrnná mouka na obalování,
  celozrnná strouhanka na obalování,
  fritovací olej Lukana na smažení
 
 

JAK NA TO?

Brambory uvařte ve slupce doměkka a nechte je vychladnout. Dále uvařte oškrábanou mrkev, celer, petržel a vejce natvrdo. Mezitím nakrájejte okurky a cibuli najemno. Jakmile jsou brambory vychladnuté, oloupejte je a nakrájejte na malé kostičky do velké mísy, stejně tak nakrájejte uvařenou zeleninu. Vše promíchejte, přidejte hrášek, hořčici, bílý jogurt 
a majonézu. Ochuťte solí, pepřem a jablečným octem. Hotový bramborový salát dejte uležet do chladna, nejméně na 2–3 hodiny. Nejlépe chutná až následující den.

Přehrát videorecept

Další recepty

zpět nahoru