


Recepty
Řízky s bramborovým salátem
Vánoce jsou tu a s nimi i každoroční příprava oblíbeného řízku a tradičního bramborového salátu. Děti jistě ocení kuřecí maso, které si při čekání na Ježíška mohou samy obalit. Bramborový salát pak přichystejte dohromady. Fantazii se zde meze nekladou.
Doba přípravy
cca 1 hodina 20 minut/4 porce
Co budeme potřebovat
Ingredience na salát
1 kg | brambor salátového typu | |
4 | jarní cibulky | |
100 g | kyselých okurek | |
sůl a pepř | ||
1 | lžíce plnotučné hořčice | |
1 | lžíce majonézy | |
3 | lžíce řepkového oleje Lukana | |
Ingredience na řízek
4 | kuřecí prsa | |
sůl a pepř | ||
hladká mouka na obalení | ||
3 | vejce | |
strouhanka na obalení | ||
fritovací olej Lukana | ||
citron k podávání | ||
JAK NA TO?
1. Brambory uvařte i ve slupce doměkka. Nechte vychladnout, poté oloupejte a nakrájejte na kostičky. Přendejte do mísy. Přidejte nakrájenou jarní cibulku a kyselé okurky.
2. Salát osolte, opepřete a dochuťte hořčicí a majonézou. Zalijte řepkovým olejem Lukana a promíchejte. Nechte v chladu uležet.
3. Kuřecí prsa seřízněte na tenčí řízky. Osolte, můžete i opepřit. Obalte je nejprve v hladké mouce, poté vy vyšlehaných vejcích se solí a nakonec ve strouhance.
Na pánvi rozehřejte fritovací olej Lukana a osmažte kuřecí řízky z obou stran dozlatova. Podávejte je s bramborovým salátem a plátky citronu.
2. Salát osolte, opepřete a dochuťte hořčicí a majonézou. Zalijte řepkovým olejem Lukana a promíchejte. Nechte v chladu uležet.
3. Kuřecí prsa seřízněte na tenčí řízky. Osolte, můžete i opepřit. Obalte je nejprve v hladké mouce, poté vy vyšlehaných vejcích se solí a nakonec ve strouhance.
Na pánvi rozehřejte fritovací olej Lukana a osmažte kuřecí řízky z obou stran dozlatova. Podávejte je s bramborovým salátem a plátky citronu.