Internetové cookies sice nevoní jako ty čerstvě vytažené z trouby. Díky nim se ale na našem webu můžete cítit jako doma.
zavřít
Facebook
Youtube

Recepty

Kuřecí řízky v těstíčku se zeleninovým salátem

Kuřecí řízky má rád snad každý. Co si je takhle místo v trojobalu zkusit připravit trochu jinak? Udělejte je podle našeho receptu v těstíčku s hořčicí a pochutnáte si na nich tak, jak už dlouho ne. Maso je díky těstíčku nejen dobře ochucené, ale také krásně šťavnaté
Doba přípravy
30 minut / 4 porce

Co budeme potřebovat

Ingredience na řízky
500 g   kuřecích prsních řízků
1   vejce
4   lžíce hladké celozrnné mouky
1 dl   mléka
1   lžíce plnotučné hořčice
1/2   lžičky soli
1/2   lžičky pepře
  fritovací olej Lukana na smažení
 
 
Ingredience na salát
  zelenina (salát, rajče, okurka, paprika)
  pepř
  sůl
1   sušená bazalka
  lžíce jablečného octa
  slunečnicový olej Lukana
  čerstvá bazalka na ozdobu
 
 

JAK NA TO?

Nejdříve připravte těstíčko. V míse promíchejte mouku s mlékem, hořčicí, solí, pepřem a vejcem. Těstíčko by mělo mít takovou konzistenci, aby z masa nestékalo. Poté očistěte kuřecí řízky. Pokud jsou příliš vysoké, podélně je rozkrojte. Maso zabalte do potravinové fólie a naklepejte paličkou na maso. Obalte ho v těstíčku a na rozpáleném fritovacím oleji Lukana smažte dozlatova. Jako přílohu připravte zeleninový salát. Zeleninu nakrájejte na kostičky a dejte do mísy. Ochuťte sušenou bazalkou, jablečným octem, solí a pepřem. Zakápněte slunečnicovým olejem Lukana a dobře promíchejte. Dobrou chuť!

Přehrát videorecept

zpět nahoru