Internetové cookies sice nevoní jako ty čerstvě vytažené z trouby. Díky nim se ale na našem webu můžete cítit jako doma.
zavřít
Facebook
Youtube
Newsletter

Recepty

Kokosová buchta s tvarohovým krémem

Tato jemná buchta, plná voňavého kokosu, je krásně vláčná a díky tvarohovému krému zasytí jak při snídani, tak jako odpolední svačina. A úspěch s ní budete slavit i před návštěvami, když jim ji naservírujete s černou kávou.
Doba přípravy
60 minut/1 plech o velikosti 24x24 cm

Co budeme potřebovat

Ingredience
100 g   kokosové mouky
150 g   polohrubé mouky
50 g   strouhaného kokosu
1   lžička kypřicího prášku
2   celá vejce
80 g   třtinového moučkového cukru
2 dcl   slunečnicového oleje Lukana
300 ml   mléka
250 g   polotučného jemného tvarohu
  lžíce citronové šťávy
3   lžíce cukru
  kůra z 1 citronu
  hrst plátků kokosu

JAK NA TO?

Ve velké míse smíchejte kokosovou a polohrubou mouku, strouhaný kokos a kypřicí prášek.

Ve druhé míse vyšlehejte moučkový cukr s vejci. Přimíchejte olej a mléko.

Tekutou směs přidejte do mísy se suchými ingrediencemi a vymíchejte těsto.

Nalijte na plech vymazaný olejem. Pečte 35–40 minut na 180 °C.

Mezitím vyšlehejte tvaroh s cukrem a citronovou šťávou. Jakmile buchta vychladne, krém natřete na její povrch. Dejte do lednice alespoň na 4 hodiny ztuhnout.

Buchtu ozdobte nastrouhanou kůrou z 1 citronu a nasucho opraženými plátky kokosu.

Přehrát videorecept

Další recepty

zpět nahoru