Internetové cookies sice nevoní jako ty čerstvě vytažené z trouby. Díky nim se ale na našem webu můžete cítit jako doma.
zavřít
Facebook
Youtube

Recepty

Bramborový guláš s uzeným tofu a paprikou

Bramborový guláš je vydatné jídlo, které má mnoho výhod. Tímto jídlem z jednoho hrnce nakrmíte celou rodinu, je velmi rychlé, snadné a hlavně levné. Brambory, cibuli a červenou papriku snadno najdeme v každé domácnosti. Pokud chcete, nahraďte tofu odpovídajícím množstvím dobré uzeniny. Guláš servírujte s kvalitním domácím chlebem.
Doba přípravy
30 minut / 4 porce

Co budeme potřebovat

Ingredience
2   lžíce slunečnicového oleje
1   velká bílá cibule
500 g   brambor
500 ml   zeleninového vývaru
1   červená paprika
200 g   uzeného tofu
125 g   rajčatového protlaku
1   lžíce sladké mleté papriky
1   lžička pálivé mleté papriky
1   lžička kmínu
1   lžička sušené majoránky
1   lžička soli
1   lžíce celozrnné mouky
  čerstvá majoránka na ozdobu
 
 
 
 

JAK NA TO?

Brambory a cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Papriku očistěte, tofu opláchněte od nálevu a obojí rovněž nakrájejte na malé kousky. Ve větším hrnci se silným dnem rozpalte slunečnicový olej Lukana. Orestujte nejdříve cibulku, pak brambory. Okořeňte sladkou paprikou a zasypte moukou. Promíchejte a poté přidejte rajčatový protlak. Zalijte zeleninovým vývarem, ochuťte kmínem, pálivou paprikou, solí a majoránkou. Přidejte tofu a červenou papriku, poté duste pod pokličkou zhruba 15 minut, dokud brambory nejsou úplně měkké. Na závěr ozdobte snítkou čerstvé majoránky. Dobrou chuť!

Přehrát videorecept

Další recepty

zpět nahoru