Internetové cookies sice nevoní jako ty čerstvě vytažené z trouby. Díky nim se ale na našem webu můžete cítit jako doma.
zavřít
Facebook
Youtube
Recepty s olejem Lukana

Recepty

Pečená zelenina v medové marinádě

Co budeme potřebovat

400g   mrkve
400g   červené řepy
400g   pastiňáku
400g   batátů
4   červené cibule
4   lžíce řepkového oleje Lukana
3   lžíce červeného vinného octa
2   lžíce medu
  nasekaný tymián
  sůl, pepř

JAK NA TO?

1. Mrkev, červenou řepu, pastiňák a batáty oloupeme a nakrájíme na stejně velké kusy. Cibuli nakrájíme na silnější kolečka a společně se zeleninou rozložíme na plech.
2. V misce smícháme olej, vinný ocet, med, sůl a pepř a nalijeme je na zeleninu. Posypeme nasekaným tymiánem.
3. Promícháme a zatřeseme s plechem tak, aby se veškerá zelenina obalila směsí. Pečeme zhruba 35-45min, podle toho, jak velké kusy zeleniny máme. Zelenina je hotová, pokud je měkká a má zlatavou barvu.

Další recepty

zpět nahoru